Onze methode

GLP-1 methode

We gebruiken medicatie uit de klasse van de GLP-1 agonisten. GLP betekent glucagon-like-peptide en is een incretine. Incretines zijn hormonen die van nature in de darmen zitten. Tijdens het eten stimuleren deze hormonen de alvleesklier tot afgifte van insuline. Het incretine-hormoon GLP-1 (glucagon-like peptide-1) zorgt ervoor dat je eetlust vermindert en je langer een voldaan gevoel hebt.

Het bootst het effect van het GLP-1 hormoon na en zo wordt het totale GLP-1 effect versterkt. Hierdoor lukt het beter om minder te eten en heb je langer een voldaan gevoel. Het wordt tot nu toe voornamelijk gebruikt bij mensen die diabetes type 2  hebben. Het is ook beschikbaar als medicatie voor de behandeling van obesitas.

Hoeveel gewicht je verliest is deels afhankelijk van je leefstijl. Gemiddeld raakten deelnemers in onderstaande studie zo’n 8-12% van hun lichaamsgewicht kwijt in een periode van 6 maanden*. Een andere recente studie laat een gemiddeld gewichtsverlies zien van zo’n 15% na 68 weken**.

*Zie publicatie: Mehta A et al. | Obes Sci Pract. 2017; 3(1): 3–14
**Zie publicatie: Wilding J.P.H., Batterham R.L., Calanna S., et al. | 10.1056/NEJMoa2032183

Ons programma

Je komt naar de kliniek voor een eerste uitgebreid consult. Daarna zien we je elke maand voor een vervolgconsult.

Je medische voorgeschiedenis / bloedonderzoek

We onderzoeken je bloed op het glucosegehalte, leverfunctie, nierfunctie, alvleesklierfunctie, vetten (LDL/HDL/triglyceriden), schildklierfunctie en ontsteking. Dit bloedonderzoek herhalen we meerdere keren gedurende de behandeling. Hierdoor kunnen we zien of je glucosewaarde en vetwaarden zijn verbeterd door het volgen van onze GLP-1 methode.

Persoonlijk beweeg- en voedingsplan

Een ongezonde leefstijl is de meest voorkomende oorzaak voor het ontstaan van overgewicht of obesitas, vaak in combinatie met psychische, medicamenteuze en/of hormonale oorzaken. Voor een duurzaam resultaat is het belangrijk om meer grip te krijgen op een gezonde leefstijl. Daarom krijgt iedereen een persoonlijk beweeg- en voedingsplan. Dit stel je samen met onze leefstijlcoach op d.m.v. een vragenlijst en een 30 minuten online consult. Bij elke vervolgconsult kijken we of het lukt om je doelen te behalen en hoe we je kunnen helpen als het niet helemaal volgens plan gaat.

Toediening medicatie

Je krijgt uitleg over hoe je de medicatie moet toedienen. Bij elk vervolgconsult krijg je een nieuw persoonlijk doseerschema om te waarborgen dat je voldoende afvalt met zo min mogelijk bijwerkingen.

Lichaamsanalyse

We meten elke 4 weken je lichaamssamenstelling met een Tanita© body analyzer. Lichaamssamenstelling is het percentage bot, vet, water en spieren in je lichaam. Als je gewicht verliest zal je zien dat je lichaamssamenstelling ook verbetert; je gewicht wordt gezonder.

Wil je hier meer over weten?
Ga naar https://tanita.nl/lichaamssamenstelling/

Healthy Weight Clinics Community

We hebben een eigen besloten online community waar we je als cliënt van Healthy Weight Clinics voor uitnodigen om lid te worden. Hier delen we ervaringen en successen, bieden we extra informatie over ontspanning, stress, bewegen en voeding en kun je vragen stellen aan ons team. Verder vind je er heerlijke gezonde recepten etc. Een goede motivatie om door te zetten ook als het even niet gaat zoals je wilt. Of als je juist heel tevreden bent en dat met anderen wilt delen.

Heb je behoefte aan meer begeleiding?

Onze leefstijlcoach Andreas kan je helpen om je leefstijl te verbeteren. Samen werken we aan je doel, je gewoontes en je zelfvertrouwen. Andreas leert je hoe je je gezondheid kunt trainen en meer grip krijgt op je leven.

Klaar voor een positieve verandering? Klik hier voor tarieven of neem contact op met Andreas via 0635313794 voor meer informatie.

Ben je overtuigd en wil je aan de slag?

Nog vragen? Neem contact met ons op via Whatsapp

Stuur een bericht