Onze methode

GLP-1 methode

We gebruiken medicatie uit de klasse van de GLP-1 agonisten. GLP betekent glucagon-like-peptide en is een incretine. Incretines zijn hormonen die van nature in de darmen zitten. Tijdens het eten stimuleren deze hormonen de alvleesklier tot afgifte van insuline. Het incretine-hormoon GLP-1 (glucagon-like peptide-1) zorgt ervoor dat je eetlust vermindert en je langer een voldaan gevoel hebt.

Het bootst het effect van het GLP-1 hormoon na en zo wordt het totale GLP-1 effect versterkt. Hierdoor lukt het beter om minder te eten en heb je langer een voldaan gevoel. Het wordt tot nu toe voornamelijk gebruikt bij mensen die diabetes type 2  hebben. Het is ook beschikbaar als medicatie voor de behandeling van obesitas.

Hoeveel gewicht je verliest is deels afhankelijk van je leefstijl. Gemiddeld raakten deelnemers in onderstaande studie zo’n 8-12% van hun lichaamsgewicht kwijt in een periode van 6 maanden*. Een andere recente studie laat een gemiddeld gewichtsverlies zien van zo’n 15% na 68 weken**.

*Zie publicatie: Mehta A et al. | Obes Sci Pract. 2017; 3(1): 3–14
**Zie publicatie: Wilding J.P.H., Batterham R.L., Calanna S., et al. | 10.1056/NEJMoa2032183

Wil je meer energie, minder stress en een betere gezondheid?

Onze leefstijlcoach Andreas kan je helpen om je leefstijl te verbeteren. Samen werken we aan je doel, je gewoontes en je zelfvertrouwen. Andreas leert je hoe je je gezondheid kunt trainen en meer grip krijgt op je leven.

Klaar voor een positieve verandering?

Klik hier voor tarieven of neem contact op met Andreas via 0635313794 voor meer informatie.

Ons programma

Je komt naar de kliniek voor een eerste uitgebreid consult.

Je medische voorgeschiedenis / bloedonderzoek

We gaan na of er geen medische redenen zijn om de medicatie niet te gebruiken. We onderzoeken je bloed op het glucosegehalte, leverfunctie, nierfunctie, vetten (LDL/HDL), schildklierfunctie en ontsteking. Dit bloedonderzoek herhalen we meerdere keren gedurende de behandeling. Hierdoor kunnen we zien of je glucosewaarde en vetwaarden zijn verbeterd door het volgen van onze GLP-1 methode.

Oorzaken overgewicht en obesitas

Een ongezonde leefstijl is de meest voorkomende oorzaak voor het ontstaan van overgewicht of obesitas, vaak in combinatie met psychische, medicamenteuze en/of hormonale oorzaken. Om meer inzicht te krijgen in deze achterliggende oorzaken hebben we een ‘Obesitas Vragenlijst’ ontwikkeld. We vragen je deze vragenlijst in te vullen.

Toediening medicatie

Je krijgt uitleg over hoe je de medicatie moet toedienen. 

Lichaamsanalyse

We meten elke 4 weken je lichaamssamenstelling met een Tanita© body analyzer. Lichaamssamenstelling is het percentage bot, vet, water en spieren in het menselijke lichaam. Als je gewicht verliest zul je zien dat je lichaamssamenstelling ook verbetert; je gewicht wordt gezonder.

Wil je hier meer over weten?
Ga naar https://tanita.nl/lichaamssamenstelling/

Leefstijl en voeding

Ter ondersteuning van het afvaltraject werken wij met voedingsadviezen van het Voedingscentrum. Het Voedingscentrum biedt betrouwbare informatie over voeding en helpt om gezonder, duurzamer en veiliger te kiezen. Verder bieden we de mogelijkheid om kosteloos deel te nemen aan het online leefstijlprogramma van Mediq: Mediq Health Coach

Wil je meer energie, minder stress en een betere gezondheid?

Onze leefstijlcoach Andreas kan je helpen om je leefstijl te verbeteren. Samen werken we aan je doel, je gewoontes en je zelfvertrouwen. Andreas leert je hoe je je gezondheid kunt trainen en meer grip krijgt op je leven.

Klaar voor een positieve verandering? Klik hier voor tarieven of neem contact op met Andreas via 0635313794 voor meer informatie.

Ben je overtuigd en wil je aan de slag?

Nog vragen? Neem contact met ons op via Whatsapp

Stuur een bericht