Onze methode

GLP-1 methode

We gebruiken semaglutide. Dit is medicatie uit de klasse van de GLP-1 agonisten. GLP betekent glucagon-like-peptide en is een incretine. Incretines zijn hormonen die van nature in de darmen zitten. Tijdens het eten stimuleren deze hormonen de alvleesklier tot afgifte van insuline. Het incretine-hormoon GLP-1 (glucagon-like peptide-1) zorgt ervoor dat je eetlust vermindert en je langer een voldaan gevoel hebt.

Semaglutide bootst het effect van het GLP-1 hormoon na en zo wordt het totale GLP-1 effect versterkt. Hierdoor lukt het beter om minder te eten en heb je langer een voldaan gevoel. Het wordt tot nu toe voornamelijk gebruikt bij mensen die diabetes type 2  hebben. Het is ook beschikbaar als medicatie voor de behandeling van obesitas.

Hoeveel gewicht je verliest is deels afhankelijk van je leefstijl. Gemiddeld raakten deelnemers in onderstaande studie zo’n 8-12% van hun lichaamsgewicht kwijt in een periode van 6 maanden*. Een andere recente studie laat een gemiddeld gewichtsverlies zien van zo’n 15% na 68 weken**.

*Zie publicatie: Mehta A et al. | Obes Sci Pract. 2017; 3(1): 3–14
**Zie publicatie: Wilding J.P.H., Batterham R.L., Calanna S., et al. | 10.1056/NEJMoa2032183

Ons programma

Je komt naar de kliniek voor een eerste uitgebreid consult.

Je medische voorgeschiedenis / bloedonderzoek

We gaan na of er geen medische redenen zijn om semaglutide niet te gebruiken. We onderzoeken je bloed op het glucosegehalte, leverfunctie, nierfunctie, vetten (LDL/HDL), schildklierfunctie en ontsteking. Dit bloedonderzoek herhalen we meerdere keren, afhankelijk van welke module je hebt gekozen. Hierdoor kunnen we zien of je glucosewaarde en vetwaarden zijn verbeterd door het volgen van onze GLP-1 methode

Toedienen medicatie

Je krijgt uitleg over hoe je de medicatie moet toedienen (onderhuids prikje in de buik 1x per week). 

Lichaamsanalyse

We meten elke 4 weken je lichaamssamenstelling met een Tanita© body analyzer. Lichaamssamenstelling is het percentage bot, vet, water en spieren in het menselijke lichaam. Als je gewicht verliest zul je zien dat je lichaamssamenstelling ook verbetert; je gewicht wordt gezonder.

Wil je hier meer over weten?
Ga naar https://tanita.nl/lichaamssamenstelling/

Ben je overtuigd en wil je aan de slag?

Nog vragen? Neem contact met ons op via Whatsapp

Stuur een bericht